
5-7 dagar Artikel nr.: 10414
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10414

5-7 dagar Artikel nr.: 10418
Arom: chokladig, maltaktig
Artikel nr.: 10418

5-7 dagar Artikel nr.: 10415
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10415

5-7 dagar Artikel nr.: 10417
Artikel nr.: 10417

5-7 dagar Artikel nr.: 10416
Arom: nötig, maltaktig
Artikel nr.: 10416

5-7 dagar Artikel nr.: 10999
Arom: nötig
Artikel nr.: 10999

5-7 dagar Artikel nr.: 10773
Arom: chokladig, nötig, maltaktig
Artikel nr.: 10773

5-7 dagar Artikel nr.: 10520
Arom: nötig, blommig
Artikel nr.: 10520

5-7 dagar Artikel nr.: 10775
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10775

5-7 dagar Artikel nr.: 10776
Arom: blommig
Artikel nr.: 10776

5-7 dagar Artikel nr.: 10774
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10774

5-7 dagar Artikel nr.: 10777
Arom: chokladig
Artikel nr.: 10777

5-7 dagar Artikel nr.: 10673
Artikel nr.: 10673

5-7 dagar Artikel nr.: 10419
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10419

5-7 dagar Artikel nr.: 10880
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 10880

5-7 dagar Artikel nr.: 10615
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10615

5-7 dagar Artikel nr.: 10614
Arom: nötig, maltaktig
Artikel nr.: 10614

5-7 dagar Artikel nr.: 10567
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10567

5-7 dagar Artikel nr.: 10565
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10565

5-7 dagar Artikel nr.: 10566
Arom: chokladig, nötig, maltaktig
Artikel nr.: 10566

5-7 dagar Artikel nr.: 10570
Arom: chokladig, blommig
Artikel nr.: 10570

5-7 dagar Artikel nr.: 10571
Arom: chokladig, nötig, blommig, fruktig
Artikel nr.: 10571

5-7 dagar Artikel nr.: 10568
Arom: nötig, blommig
Artikel nr.: 10568

5-7 dagar Artikel nr.: 10424
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10424

5-7 dagar Artikel nr.: 10425
Arom: nötig, maltaktig
Artikel nr.: 10425

5-7 dagar Artikel nr.: 10426
Arom: chokladig, maltaktig
Artikel nr.: 10426

5-7 dagar Artikel nr.: 2936
Artikel nr.: 2936

5-7 dagar Artikel nr.: 2183
Artikel nr.: 2183

5-7 dagar Artikel nr.: 2929
Artikel nr.: 2929

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10749
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10749

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10421
Arom: nötig, maltaktig
Artikel nr.: 10421

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10569
Arom: nötig, fruktig
Artikel nr.: 10569
Historien om Filicori
Filicori Zecchini har i Italien varit synonymt med espressokaffe av hög kvalitet sedan 1919. Efter första världskrigets slut bestämde sig vännerna Aldo Filicori och Luigi Zecchini för att börja handla med kaffe i Bologna, genom import av råkaffebönor och rostning och tillredning av dem.
Det första Filicori Zecchini-caféet öppnades på Via Degli Orefici, inte långt från det egna rosteriet på Via Oberdan i Bologna. De ville fullända konsten att framställa italiensk espresso.
År 1933 erövrade den unika espresson Casa Savoia och Filicori Zecchini blev officiell hovleverantör. Några år senare var rosteriet tvunget att övergå till kaffesubstitut eftersom riktiga kaffebönor nästan var omöjligt att hitta under andra världskriget. På den tiden rostade man korn, ekollon eller fikon i stället för kaffe.
I början av 1950-talet blev kaffe en symbol för återuppbyggnaden och det ekonomiska miraklet. Filicori tog tillfället i akt och började sälja sitt kaffe även till de omgivande butikerna och barerna, förutom i sitt eget lilla kafé.
Det lilla kaféet och rosteriet växte stadigt och var redan på 1960-talet känt utanför Bolognas stadsgränser. År 1964 tar Giovanni Filicori, son till Aldo Filicori, över ledningen av familjeföretaget. Giovanni börjar modernisera inventariet, köper nya och större rostningsmaskiner och en ny förpackningsanläggning.
I slutet av 80-talet går familjeföretaget in i sin tredje generation och Constanza Filicori och Luigi Zecchini ansluter sig till företaget. Företaget ser härifrån ljust på framtiden. Målet var att erbjuda ett allt bredare utbud av produkter och tjänster. Den höga kvalitetsstandarden på kaffet fick dock aldrig bli lidande.
År 2001 grundades Espresso Laboratory. Detta är en särskild utbildning för kaffehandlare och kunder. I riktiga klassrum kan de intresserade lära sig den hemliga konsten att göra en perfekt espresso. Där får man lära sig allt från att skumma upp mjölken till att ta hand om verktygen på rätt sätt. Men framför allt ska den traditionella Filicori-andan förmedlas.
Ett av de äldsta kafferosterierna i världen
Med över hundra års erfarenhet är Filicori Zecchini inte bara ett av de äldsta kafferosterierna i världen, utan också ett av de mest erkända. Det är ett av få företag som har fått den prestigefyllda certifieringen från "Italian Espresso National Institute". Institutet kräver bland annat att espresson har en sammansättning av olika ursprung och ger en tjock, karamellfärgad crema. En nypressad espresso måste utsöndra en doft som stannar kvar flera sekunder. Dessutom måste aromen ha tydliga smaker av choklad, blommor, frukt och rostat bröd. Slutligen måste naturligtvis blandningen vara väl avrundad för att få den hedervärda certifieringen.
I Filicori Zecchini-sortimentet har många av de utmärkta espressosorterna definitivt förtjänat denna ädla utmärkelse.
Kaffebönor av högsta kvalitet från Indien, Brasilien och andra sydamerikanska länder utgör grunden för Filicori Zecchinis premiumblandningar. Typiskt för en utmärkt blandning är att varje ursprung rostas separat för att skydda bönsorternas respektive smakprofil. Detta gör det möjligt att sätta ihop blandningar som har tydliga, urskiljbara smaker och aromer. Dessutom kombinerar Filicori Zecchini även arabica- och robustabönor. Detta ger inte bara den färdiga espresson en ädel smak med fina nyanser, utan även en utmärkt crema tack vare de tillsatta robustabönorna.
Espresso International & Filicori: Francesco Cassani - Justin Bahner - Luca Filicori - Anne Duhre