8% rabatt på allt i kategorin ”Espresso Italiano” med koden: ITALOVERO
Fri frakt från 1350 kr
Köp på faktura via Klarna är möjligt*

Espresso och kaffe

Vilken espresso söker du?

I denna sektion hittar du vårt kompletta kaffesortiment. Använd filterfunktionen och begränsa urvalet efter dina önskemål. Det kommer definitivt att finnas exakt rätt kaffe för dig.

Vi har ett brett utbud av produkter, från ekologiskt kaffe till certifierat kaffe till exklusiva specialiteter. Vårt huvudfokus ligger på traditionella italienska rosterier. Från 100 % Arabica till 100 % Robusta-kaffe kan du välja mellan 700 olika varianter och förpackningar. Sortera efter olika tillagningsmetoder eller din favoritsmak, efter styrka, pris eller rostningsgrad. Läs mer om Espresso ↓

Espresso & Kaffe
Stänga filter
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
12 från 17
Inga resultat hittades för filtreringen!
Sant Eustachio Moka
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Sant Eustachio Moka
250g | Malet | 03.2027
117,80 kr
(471,20 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1918

Rostningsgrad: Ljus Styrka: Mild
Arom: blommig, fruktig
Artikel nr.: 1918
Caffe Kenon Crema Moka Espresso
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Kenon Espresso Crema Moka
1kg | Hela bönor | 02.2027
320,08 kr
(320,08 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 11106

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Intensiv
Artikel nr.: 11106
Di Giampaolo Caffè Sierra Madre Bio
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Di Gimpaolo Espresso Sierra Madre
1kg | Hela bönor | 12.2025
403,37 kr
(403,37 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 11020

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Mild
Arom: blommig, fruktig
Artikel nr.: 11020
Kenon Espresso Micasa
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Kenon Espresso Micasa
1kg | Hela bönor | 07.2027
284,38 kr
(284,38 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 11107

Rostningsgrad: Mörk
Artikel nr.: 11107
Kenon Espresso il Cremino
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Kenon Espresso il Cremino
1kg | Hela bönor | 06.2027
279,62 kr
(279,62 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 11108

Rostningsgrad: Mörk
Artikel nr.: 11108
Kenon Espresso Extra Bar
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Kenon Espresso Extra Bar
1kg | Hela bönor | 07.2027
308,18 kr
(308,18 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 11110

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Intensiv
Artikel nr.: 11110
Mauro Vending Espresso Forte
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Mauro Espresso Forte
1kg | Hela bönor | 04.2027
248,69 kr
(248,69 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 11029

Rostningsgrad: Ljus Styrka: Intensiv
Arom: chokladig
Artikel nr.: 11029
Mauro Caffè Pieno
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Mauro Espresso Pieno Professional
1kg | Hela bönor | 04.2027
236,79 kr
(236,79 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 11030

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, nejlika, maltig, fruktig
Artikel nr.: 11030
Manaresi Espresso Gran Bar Oro
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Manaresi Espresso Gran Bar Oro
1kg | Hela bönor | 06.2027
284,38 kr
(284,38 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 11031

Rostningsgrad: Mellan
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 11031
8
Lucaffe Decaffeinato Nespresso Kapseln
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Lucaffè Decaffeinato Nespresso®*-kompatibla Kapslar
22 stycken | Kapslar | 04.2027
105,90 kr 96,98 kr
(881,64 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1586

Styrka: Balanserad
Arom: blommig, fruktig
Artikel nr.: 1586
Borbone Crema Classica gemahlen
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Borbone Crema Classica malet
250g | Malet | 09.2026
58,30 kr
(233,20 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 11052

Rostningsgrad: Mellan Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Balanserad
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 11052
Pezzullo Espresso Nera
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Pezzullo Espresso Nera
3kg | Hela bönor | 06.2027
1069,71 kr
(356,57 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 11050

Rostningsgrad: Mörk Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Intensiv
Arom: karamell, chokladig, honung, blommig
Artikel nr.: 11050
Passaparola Espresso Risveglio
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Passaparola Espresso Risveglio
250g | Hela bönor | 07.2027
94,00 kr
(376,00 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 13971

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, maltig
Artikel nr.: 13971
Passaparola Espresso Segreto
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Passaparola Espresso Segreto
250g | Hela bönor | 07.2027
89,24 kr
(356,96 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 15211

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, maltig
Artikel nr.: 15211
Passaparola Espresso Voce
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Passaparola Espresso Voce
250g | Hela bönor | 07.2027
89,24 kr
(356,96 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 18551

Rostningsgrad: Mörk Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, maltig
Artikel nr.: 18551
8
Cannizzaro Vigorosa 1000g ganze Bohne im beigen Beutel
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Cannizzaro Espresso Vigorosa
1kg | Hela bönor | 01.2027
284,38 kr 261,18 kr
(261,18 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 11356

Rostningsgrad: Mellan Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 11356
8
Cannizzaro Espresso Super
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Cannizzaro Espresso Super
1kg | Hela bönor | 01.2027
379,58 kr 348,64 kr
(348,64 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 11359

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Balanserad
Arom: blommig, fruktig
Artikel nr.: 11359
Passaparola Leggenda Espresso
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Passaparola Espresso Leggenda
1kg | Hela bönor | 07.2027
415,27 kr
(415,27 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 13990

Rostningsgrad: Mörk Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Mild
Arom: chokladig, honung, fruktig
Artikel nr.: 13990
Passaparola Espresso Leggenda 250g
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Passaparola Espresso Leggenda
250g | Hela bönor | 04.2027
134,46 kr
(537,84 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 13991

Rostningsgrad: Mörk Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Mild
Arom: chokladig, honung, fruktig
Artikel nr.: 13991
Passaparola Espresso Messagio
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Passaparola Espresso Messaggio
1kg | Hela bönor | 07.2027
355,78 kr
(355,78 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 17220

Rostningsgrad: Mörk Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Balanserad
Arom: chokladig, karamell, nötig
Artikel nr.: 17220
Passaparola Espresso Messaggio 250g
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Passaparola Espresso Messaggio
250g | Hela bönor | 04.2027
105,90 kr
(423,60 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 17221

Rostningsgrad: Mörk Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Balanserad
Arom: chokladig, karamell, nötig
Artikel nr.: 17221
Kenon Koffeinfri Espresso
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Kenon Koffeinfri Espresso
1kg | Hela bönor | 05.2026
367,68 kr
(367,68 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 11072

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 11072
Quarta Gran Caffè
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Quarta Espresso Gran Caffè
1kg | Hela bönor | 06.2026
391,47 kr
(391,47 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 11138

Rostningsgrad: Mörk Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 11138
Golden Brasil Espresso Excelso
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Golden Brasil Espresso Excelso
1kg | Hela bönor | 07.2027
267,73 kr
(267,73 kr / 1 kg)

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10742

Rostningsgrad: Mellan Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 10742
Passaparola Espresso Voce
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Passaparola Espresso Voce
1kg | Hela bönor | 07.2027
296,28 kr
(296,28 kr / 1 kg)

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 18550

Rostningsgrad: Mörk Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, maltig
Artikel nr.: 18550
Moka Efti Bar Verde 1000g ganze Bohnen
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Moka Efti Bar Verde Espresso
1kg | Hela bönor | 07.2027
315,32 kr
(315,32 kr / 1 kg)

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10104

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Intensiv
Arom: nötig, maltig
Artikel nr.: 10104
Marziali Caffè Orobar
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Marziali Caffè Orobar
1kg | Hela bönor | 03.2027
379,58 kr
(379,58 kr / 1 kg)

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 1237

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, blommig, fruktig
Artikel nr.: 1237
Trucillo Gusto Bar Espresso
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Trucillo Gusto Bar Espresso
1kg | Hela bönor | 09.2027
308,18 kr
(308,18 kr / 1 kg)

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10732


Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10732
Caffè Cortese Espresso Oro Bar
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Caffè Cortese Espresso Oro Bar
1kg | Hela bönor | 01.2027
296,28 kr
(296,28 kr / 1 kg)

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10922

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Intensiv, Balanserad
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10922
Arditi Caffè Espresso Arabica Espressokaffee Dose
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Arditi Caffè Espresso Arabica Espressokaffe Burk
250g | Hela bönor | 06.2027
101,14 kr
(404,56 kr / 1 kg)

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 1168

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, blommig, fruktig
Artikel nr.: 1168
Lucaffe Mr Exclusive ESE pad
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Lucaffe pods Mr Exclusive Espresso
150 stycken | ESE pods | 06.2027
499,75 kr
(555,28 kr / 1 kg)

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 1296

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Balanserad
Arom: nötig, maltig
Artikel nr.: 1296
Barbera Classica
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Barbera Classica
250g | Malet | 11.2026
94,00 kr
(376,00 kr / 1 kg)

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 1609

Rostningsgrad: Mörk Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 1609
12
Essse Caffè Selezione Speciale - Espresso Italiano
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Essse Caffè Selezione Speciale - Espresso Italiano
1kg | Hela bönor | 07.2027
308,18 kr 271,30 kr
(271,30 kr / 1 kg)

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10171

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10171
5
Probierset Säurearme Espressokaffees
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Espressokaffe smakprovset med låg syra
1,5kg | Hela bönor
436,69 kr 412,89 kr
(275,26 kr / 1 kg)

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10601


Artikel nr.: 10601
10
Probierset Marziali Caffè
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Espresso Provpaket Marziali Caffè
750g | Hela bönor
324,84 kr 291,52 kr
(388,69 kr / 1 kg)

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 10095


Artikel nr.: 10095
Nannini entkoffeinierte ESE Pads
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Nannini koffeinfria Espressopods
150 stycken | ESE pods | 11.2026
696,09 kr
(618,75 kr / 1 kg)

Tyvärr slutsåld Artikel nr.: 1115a

Rostningsgrad: Ljus Styrka: Balanserad
Arom: nötig
Artikel nr.: 1115a
12 från 17



Espresso - Beskrivning av den italienska klassikern.

Espresso – Liten och aromatisk 

En espresso – i Italien: un caffè – är en liten kopp med en aromatisk dryck som för njutningens ögonblick får omgivningen att stanna upp för en kort stund. Smaken är underbar och intensiv och kan inte jämföras med något annat. Vad är en perfekt espresso och varför smakar den så fantastiskt? Är det en speciell böna eller är det själva tillredningssättet som gör det? Det är faktiskt en blandning av allt som gör den så oemotståndlig.

Varför heter det espresso?

Ursprung
Espresso-Quintessenz-italienischer-Kaffeekultur Att dricka espresso blev populärt runt 1900 i Milano, Italien och började därifrån sitt segertåg till andra länder i världen.
Ordet espresso härleds från det italienska ordet espressamente , vilket betyder uttryckligen (för någon). Namnet kommer från att espresso är en dryck som tillreds färskt uttryckligen för en gäst på dennes begäran. Det andra ordet som ingår är pressione, vilket betyder tryck. Denna del av ordet indikerar att espresso tillreds under tryck. Det antas ofta att ordet har något att göra med express, alltså snabb tillredning eller liknande, men denna härledning av namnet är felaktig. Därför är också stavningen expresso felaktig.

Hur rostas en espresso?

Böna och rostning
De bönor som används är i regel en blandning av robusta- och arabicabönor, den typiska blandningen består av 80% robusta- och 20% arabicabönor. Detta blandningsförhållande ger typiska espressokaffebönor. Den klassiska rostningen för en espresso är mörk, vilket ger en tung kropp och rostaromer i smaken. Idag finns det även ljusare rostningar på marknaden, som har en lättare kropp och en mer fruktig arom, oftast med en högre andel arabicabönor, upp till 100%. Ju längre norrut i Italien kafferosteriet ligger, desto oftare hittar man ljusa rostningar och hög andel arabicabönor. Ju längre söderut, desto mörkare är espressobönorna rostade och andelen robusta är oftast betydligt högre – upp till 100%. Att köpa kaffe online erbjuder möjligheten att få ett mångsidigt urval av sorter, som alla har sina egna historier och smaker. I kaffeshopen finns den optimala sorten för alla smaker och tillredningsmetoder.

Serveringsform

Espresso serveras i en förvärmd kopp med en kapacitet på 40 ml. I koppen finns 25 – 30 ml espresso inklusive crema.

En espresso dricks ofta med socker och serveras tillsammans med ett litet glas vatten.


Hur kan espresso tillredas?

Det finns olika möjligheter för tillredning. Oavsett vilken metod som används för att tillreda espresso är en fin crema ett måste för en god espresso. Det är kvalitetstecknet på en lyckad espresso. Creman är ett tätt, gyllenbrunt skum som består av oljor, koldioxid och proteiner. För att den ska bildas krävs minst ett tryck på 6 bar. Baserat på cremans beskaffenhet kan man dra slutsatser om bönans rostfärskhet samt extraktionen.



Tillreda espresso hemma

zu-Hause-Espresso-zubereitenAtt tillreda en god och smakrik espresso hemma är möjligt. Det finns olika metoder för detta, som skiljer sig åt i inköpspriset för den nödvändiga utrustningen, den optimala malningsgraden, samt smaken på det färdiga espressokaffet.

Innan tillredning måste först ett passande espressokaffe köpas i en kaffebutik. När man köper kaffe online är urvalet stort och mångsidigt. Förutom rostningens intensitet är även odlingen av bönorna samt rättvisa priser för kaffeodlarna viktiga parametrar att tänka på. Här är Fairtrade kaffe och ekologiskt kaffe möjliga val. 

Espressokaffe bör om möjligt malas precis före tillredningen så att det behåller sin arom. I en helautomatisk maskin är detta steg integrerat i apparaten. Vid tillredning i en espressomaskin med portafilter eller mokabryggare behövs en separat kaffekvarn.

Vissa säger att det är lätt att köpa espresso men desto svårare att tillreda den. 

Stämmer detta påstående? Nej! 

Tillredning av espressokaffe är ingen trollkonst, utan en njutningsfull och aromatisk upplevelse.




Espressotillredning: Steg-för-steg guide

Inledning

Espresso är en god och koncentrerad kaffevariant som har sina rötter i den italienska kaffekulturen. Följande guide hjälper dig att tillreda den perfekta espresson.

Nödvändiga redskap

  • Espressomaskin eller mokabryggare
  • Nymalda espressobönor
  • Tamper
  • Våg (valfritt, för exakta mängder)
  • Koppar
  • Vatten

Steg 1: Välj bönor

- Välj högkvalitativa espressobönor. Var uppmärksam på rostningen – perfekta espressobönor är ofta mörkrostade och bör vara färska.
 

Steg 2: Mal bönorna

 - Mal bönorna precis före tillredningen. För en espresso bör du ställa in en fin malningsgrad som liknar socker.

   Du behöver ungefär 18-20 gram kaffe för en dubbel espresso.
 

Steg 3: Förbered vatten

 - Fyll espressomaskinens vattentank med färskt, filtrerat vatten och se till att maskinen är klar för användning.
 

Steg 4: Dosera kaffepulver

 - Väg det nymalna kaffepulvret (18-20 gram) och lägg det i espressomaskinens portafilter.
 

Steg 5: Tampa kaffepulvret

 - Använd en tamper för att packa kaffepulvret jämnt och med relativt högt tryck (ca 15-20 kg).

    Se till att ytan är jämn och att inget kaffepulver hamnar utanför filtret.

 

Steg 6: Sätt in filterhållaren

 - Sätt in portafiltret i maskinen och vrid den tills den sitter säkert. Ställ koppen under maskinens utlopp.
 

Steg 7: Extrahera espresso

 - Starta maskinen för att extrahera espresson.

   Den idealiska extraktionstiden för en dubbel espresso ligger mellan 25 och 30 sekunder.

   Se till att en jämn, mörk crema bildas.
 

Steg 8: Servera och njut

 - Så snart espresson är klar, servera den direkt i en förvärmd kopp.

   Du kan njuta av den som ren espresso eller använda den som bas för andra kaffespecialiteter som cappuccino eller latte macchiato.

 

LÄSTIPS: BARISTA Toni delar med sig av sina tips för den perfekta espressotillredningen

Tips för den perfekta espresson

  • Experimentera med olika bönor och rostningsgrader.
  • Var uppmärksam på vattentemperaturen (idealt är 90-96 °C).
  • Rengör espressomaskinen regelbundet för optimal smak.
  • Håll redskapen noggrant rena.

Slutsats

Tillredningen av espresso kräver lite övning, men med denna steg-för-steg guide kommer du att kunna skapa aromatisk espresso som kommer att imponera på dig och dina gäster. Ha roligt medan du experimenterar!

 


 

Hur gör man en espresso i en espressomaskin?

siebtraegermaschinePortafiltermaskin

Med lite övning kan du med en espressomaskin skapa en espresso lika god som den under din senaste Italiensemester. 

Med en espressomaskin med portafilter är bland annat mängden kaffepulver viktig. Hur många gram espresso som ska användas i portafiltret är här den avgörande frågan. Cirka 7 g malet espressokaffe för en enkel espresso anses vara riktlinjen. Pulvret pressas med en så kallad tamper. För tillredningen bör maskinen ha ett tryck på minst 9 bar. Detta tryck är nödvändigt för den vackra creman som får dig att drömma om Bella Italia. Under bryggningen bör 25 – 30 ml espresso produceras i koppen inom 25 – 30 sekunder.

Tillredningen kräver lite övning och är, jämfört med den i en helautomatisk maskin eller en mokabryggare, förknippad med en något högre tidsåtgång. Dock tillåter denna tillredningsform fler variationsmöjligheter när det gäller smak och intensitet hos espresson

Äger du en espressomaskin och söker passande bönor?
Ta en titt på vårt urval av rosterier ➽ Kaffe för portafilter


 

God espresso i en helautomatisk maskin?

vollautomat-fuer-kaffeeHelautomatisk maskin
En helautomatisk maskin kan tillreda olika kaffevarianter. Den har ett integrerat system som kan mala kaffebönorna. Därför behövs ingen extra kaffekvarn för en helautomatisk maskin. Vattnet värms upp till den nödvändiga temperaturen i maskinen med hjälp av en genomströmningsvärmare och sedan tillreds ditt kaffe. En helautomatisk maskin pressar det nymalna kaffepulvret helautomatiskt i maskinen. Under bryggningsprocessen arbetar den också med tryck. Maskinerna uppnår ett tryck på mellan 7,5 och 9 bar. 

Med helautomatiska maskiner kan även variationer tillredas med en knapptryckning, t.ex. med mjölkskum. Övning behövs inte för att lyckas med en helautomatisk maskin, eftersom allt fungerar med en knapptryckning. 

En annan fördel med helautomatiska maskiner är möjligheten att ställa in olika malningsgrader och styrkor för att anpassa kaffet perfekt till den personliga smaken. Genom den skonsamma tillredningen bevaras den fulla aromen från de nymalna bönorna, vilket ger en intensiv och smakrik kaffeupplevelse.

Har du en helautomatisk maskin och söker rätt bönor?
Ta en titt på vårt sortiment av 
Kaffebönor för helautomatiska maskiner 

 


 

Vem känner inte till den: espresso från mokabryggare


mokka-kanneMokabryggare
De små kannorna av rostfritt stål eller aluminium utgör ett kostnadseffektivt alternativ för att tillreda espressokaffe hemma. Med hjälp av denna kanna kan espresso tillredas utan maskin. Kannan uppfanns 1933 av Alfons Bialetti, som gav den namnet Moka-kanna. Idag kallas den övervägande för mokabryggare. Begreppet Moka har inget att göra med tillredningen av det turkiska eller grekiska mocka-kaffet. Därav stavningen med ett "k".

Vatten fylls i den nedre delen av kannan upp till strax under säkerhetsventilen. För tillredningen fylls grovmalet kaffepulver i insatsen och trycks sedan inte ned. Den lilla kannan kan placeras på en spisplatta eller gasspis. Med hjälp av ångan som bildas av det kokande vattnet skapas ett tryck som transporterar espresson genom stigröret. Trycket i dessa små kannor är dock med 1,5 bar för lågt för att en crema ska bildas.

Därför betraktas slutprodukten av denna tillredningsform ofta inte som espresso, eftersom den karakteristiska creman saknas. Det finns dock numera mokabryggare på marknaden som har en cremaventil, med vars hjälp espresson får en crema.

Ta en titt på vårt urval av ➽ Malet kaffe för mokabryggare


 

Baristakaffe hemma

Göra espresso som en barista? Med rätt kaffebönor, kunskap och några knep är det möjligt. Var och en av tillredningsformerna har sina för- och nackdelar. Vilken metod som är rätt beror på den personliga smaken. När det gäller den faktiska bryggtiden skiljer sig tillredningsformerna knappt åt. De kräver alla mellan 25 och 30 sekunder. 

Oavsett vilken metod som används för att tillreda espresso kan man med den skapa olika drycker genom att tillsätta ytterligare ingredienser. 

Vill du veta mer om de olika tillredningsmetoderna? Ta då en titt här i vårt avsnitt med Kaffekunskap.