Mocambo Rosterivecka - 10% rabatt på allt! | Spara 10% på Oro Duo Provset - prisbelönt kaffe
Fri frakt från 1100 kr
Köp på faktura via Klarna är möjligt*

Espresso och kaffe

Vilken espresso söker du?

I denna sektion hittar du vårt kompletta kaffesortiment. Använd filterfunktionen och begränsa urvalet efter dina önskemål. Det kommer definitivt att finnas exakt rätt kaffe för dig.

Vi har ett brett utbud av produkter, från ekologiskt kaffe till certifierat kaffe till exklusiva specialiteter. Vårt huvudfokus ligger på traditionella italienska rosterier. Från 100 % Arabica till 100 % Robusta-kaffe kan du välja mellan 700 olika varianter och förpackningar. Sortera efter olika tillagningsmetoder eller din favoritsmak, efter styrka, pris eller rostningsgrad. Läs mer om Espresso ↓

Espresso & Kaffe
Stänga filter
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
12 från 18
Inga resultat hittades för filtreringen!
10
Tre Stelle Probierset Martella Alunni Moka Efti
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Espressokaffe Provset Tre Stelle
3kg | Hela bönor
772,18 kr 694,16 kr
(231,39 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1104


Artikel nr.: 1104
10
Espresso Probierset Magistrale
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Espresso Provset Magistrale
3kg | Hela bönor
863,97 kr 776,77 kr
(258,92 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1107


Artikel nr.: 1107
La Genovese Juta Bio Espressokaffee
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
La Genovese Juta Espresso - Bio & Rainforest Alliance
250g | Hela bönor | 09.2026
113,59 kr
(454,36 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10957

Styrka: Balanserad
Arom: chokladig, nötig, blommig, fruktig
Artikel nr.: 10957
Di Giampaolo Maestrale 250g
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Di Giampaolo Espresso Maestrale - Espresso Italiano
250g | Hela bönor | 05.2027
97,53 kr
(390,12 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10049

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Balanserad
Arom: chokladig, blommig
Artikel nr.: 10049
5
Espresso Probierset Napoli
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Provset Napoli - Syditalienskt espressokaffe
2kg | Hela bönor
514,02 kr 488,21 kr
(244,11 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10310

Rostningsgrad: Mörk Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10310
Marziali Caffè 1922 250g
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Marziali Caffè 1922 Espresso
250g | Hela bönor | 02.2027
113,59 kr
(454,36 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1244

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Balanserad
Arom: chokladig, nötig, fruktig
Artikel nr.: 1244
Marziali Decaffeinato 1000g
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Marziali Caffè Decaffeinato - Koffeinfri Espresso
1kg | Hela bönor | 02.2027
377,49 kr
(377,49 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1240

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Balanserad
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 1240
Marziali Caffè Koffeinfri Espresso - Decaffeinato
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Marziali Caffè Koffeinfri Espresso - Decaffeinato
250g | Hela bönor | 04.2026
113,59 kr
(454,36 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1265

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Balanserad
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 1265
Golden Brasil Brown 250g
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Golden Brasil Brown Espresso
250g | Hela bönor | 04.2027
90,64 kr
(362,56 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10248

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Balanserad
Arom: chokladig
Artikel nr.: 10248
Golden Brasil Red 250g
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Golden Brasil Red Espresso
250g | Hela bönor | 05.2027
74,58 kr
(298,32 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10249

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, maltig
Artikel nr.: 10249
Arditi Pura Follia 1Kg
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Arditi Caffè Pura Follia Espresso
1kg | Hela bönor | 05.2027
285,70 kr
(285,70 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10251

Rostningsgrad: Mellan Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Balanserad
Arom: chokladig, nötig, fruktig
Artikel nr.: 10251
Arditi Caffe A Noi
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Arditi Caffè Noi Espresso
1kg | Hela bönor | 09.2026
262,75 kr
(262,75 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10253

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Balanserad
Arom: chokladig, nötig, fruktig
Artikel nr.: 10253
Hausbrandt Bio 100% Arabica Espresso
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Hausbrandt Bio 100% Arabica Espresso
1kg | Hela bönor | 11.2026
400,43 kr
(400,43 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10816

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Mild
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 10816
La Genovese Dek Cuore d'Oro koffeinfreier Espresso
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
La Genovese Decaffeinato - koffeinfri Espresso
1kg | Hela bönor | 04.2027
400,43 kr
(400,43 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10962

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Balanserad
Arom: chokladig, blommig, fruktig
Artikel nr.: 10962
Caffè Pezzullo Espresso Rossa
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Caffè Pezzullo Espresso Rossa
1kg | Hela bönor | 06.2027
251,27 kr
(251,27 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10973

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Intensiv
Arom: mandel, nötig
Artikel nr.: 10973
La Genovese Anniversario
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
La Genove Anniversario - Espresso Italiano
3kg | Hela bönor | 04.2027
1260,96 kr
(420,32 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10969

Styrka: Mild
Arom: chokladig, blommig, fruktig
Artikel nr.: 10969
La Genovese Espresso Blue Gold 250g gemahlen
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
La Genovese Blue Gold Moka
250g | Malet | 03.2027
90,64 kr
(362,56 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10964

Rostningsgrad: Mellan
Arom: chokladig, fruktig
Artikel nr.: 10964
Kenon Espresso Max Bar
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Caffè Kenon Max Bar
1kg | Hela bönor | 06.2027
366,01 kr
(366,01 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 11001

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, maltig
Artikel nr.: 11001
Kenon Espresso Supermax Bar
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Caffè Kenon Supermax Bar
1kg | Hela bönor | 03.2027
388,96 kr
(388,96 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 11002

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, maltig
Artikel nr.: 11002
Moka Efti Arabica ESE Pads
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Moka Efti 100% Arabica ESE Pods
30 stycken | ESE pods | 05.2027
148,01 kr
(704,81 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10982

Rostningsgrad: Ljus Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Mild
Arom: nötig, blommig
Artikel nr.: 10982
Sant'Eustachio Nespresso®* kompatibla kapslar
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Sant'Eustachio Nespresso®* kompatibla kapslar
50 stycken | Kapslar | 01.2027
320,12 kr
(1280,48 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 11010


Arom: chokladig
Artikel nr.: 11010
Caffe Cortese Espresso Napoletano 250g Bohne
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Caffè Cortese Napoletano Espresso
250g | Hela bönor | 11.2026
67,69 kr
(270,76 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10539

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 10539
Cortese Espresso Bar 250g
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Caffè Cortese Espresso Bar
250g | Hela bönor | 03.2026
69,99 kr
(279,96 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 10546

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Intensiv
Arom: nötig, maltig
Artikel nr.: 10546
Sant Eustachio Moka
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Sant Eustachio Moka
250g | Malet | 03.2027
113,59 kr
(454,36 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1918

Rostningsgrad: Ljus Styrka: Mild
Arom: blommig, fruktig
Artikel nr.: 1918
Caffe Kenon Crema Moka Espresso
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Kenon Espresso Crema Moka
1kg | Hela bönor | 02.2027
308,64 kr
(308,64 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 11106

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Intensiv
Artikel nr.: 11106
Di Giampaolo Caffè Sierra Madre Bio
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Di Gimpaolo Espresso Sierra Madre
1kg | Hela bönor | 12.2025
388,96 kr
(388,96 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 11020

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Mild
Arom: blommig, fruktig
Artikel nr.: 11020
Kenon Espresso Micasa
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Kenon Espresso Micasa
1kg | Hela bönor | 11.2026
251,27 kr
(251,27 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 11107

Rostningsgrad: Mörk
Artikel nr.: 11107
Kenon Espresso il Cremino
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Kenon Espresso il Cremino
1kg | Hela bönor | 07.2026
239,80 kr
(239,80 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 11108

Rostningsgrad: Mörk
Artikel nr.: 11108
Kenon Espresso Extra Bar
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Kenon Espresso Extra Bar
1kg | Hela bönor | 03.2027
274,22 kr
(274,22 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 11110

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Intensiv
Artikel nr.: 11110
La Genovese Altura Decafffeinato
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
La Genovese Altura Mexico Bio Koffeinfri
250g | Hela bönor | 03.2027
125,06 kr
(500,24 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 11025


Arom: chokladig, nötig, fruktig
Artikel nr.: 11025
Mauro Vending Espresso Forte
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Mauro Espresso Forte
1kg | Hela bönor | 03.2027
228,33 kr
(228,33 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 11029

Rostningsgrad: Ljus Styrka: Intensiv
Arom: chokladig
Artikel nr.: 11029
Mauro Caffè Pieno
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Mauro Espresso Pieno Professional
1kg | Hela bönor | 03.2027
216,85 kr
(216,85 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 11030

Rostningsgrad: Mörk Styrka: Intensiv
Arom: chokladig, nejlika, maltig, fruktig
Artikel nr.: 11030
Di Giampaolo Levante
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Di Giampaolo Levante Decaffeinato
250g | Hela bönor | 11.2026
90,64 kr
(362,56 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 11032

Rostningsgrad: Mellan Styrka: Balanserad
Arom: chokladig, blommig
Artikel nr.: 11032
Lucaffe Decaffeinato Nespresso Kapseln
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Lucaffè Decaffeinato Nespresso®*-kompatibla Kapslar
22 stycken | Kapslar | 04.2027
102,12 kr
(928,36 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 1586

Styrka: Balanserad
Arom: blommig, fruktig
Artikel nr.: 1586
Borbone Crema Classica gemahlen
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Borbone Crema Classica malet
250g | Malet | 09.2026
56,22 kr
(224,88 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 11052

Rostningsgrad: Mellan Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Balanserad
Arom: chokladig, nötig
Artikel nr.: 11052
Pezzullo Espresso Nera
espresso-international.se Reviews with ekomi-us.com
Pezzullo Espresso Nera
3kg | Hela bönor | 03.2027
1031,49 kr
(343,83 kr / 1 kg)

3-5 dagar Artikel nr.: 11050

Rostningsgrad: Mörk Lågt syrainnehåll: Ja Styrka: Intensiv
Arom: karamell, chokladig, honung, blommig
Artikel nr.: 11050
12 från 18



Espresso - Beskrivning av den italienska klassikern.

Espresso – Liten och aromatisk 

En espresso – i Italien: un caffè – är en liten kopp med en aromatisk dryck som för njutningens ögonblick får omgivningen att stanna upp för en kort stund. Smaken är underbar och intensiv och kan inte jämföras med något annat. Varför smakar den så enastående och vad är en perfekt espresso? Är det en speciell böna eller är det själva tillredningssättet som gör det? Det är faktiskt en blandning av allt som gör den så oemotståndlig.

Varför heter det espresso?

Ursprung
Espresso-Quintessenz-italienischer-Kaffeekultur Tillredningen av espresso blev populär runt 1900 i Milano (Italien) och började därifrån sitt segertåg till andra länder i världen.
Ordet espresso härleds från det italienska ordet espressamente , vilket betyder uttryckligen (för någon). Namnet kommer från att espresso är en dryck som tillreds färskt uttryckligen för en gäst på dennes begäran. Det andra ordet som ingår är pressione, vilket betyder tryck. Denna del av ordet indikerar att espresso tillreds under tryck. Det antas ofta att ordet har något att göra med express, alltså snabb tillredning eller liknande, men denna härledning av namnet är felaktig. Därför är också stavningen expresso felaktig.

Vad är rostningen för en espresso?

Böna och rostning
De bönor som används är i regel en blandning av robusta- och arabicabönor; den typiska blandningen består av 80% robusta- och 20% arabicabönor. Detta blandningsförhållande ger typiska espressokaffebönor. Den klassiska rostningen för en espresso är mörk, vilket ger en tung kropp och rostaromer i smaken. Idag finns det även ljusare rostningar på marknaden, som har en lättare kropp och en mer fruktig arom, oftast med en högre andel arabicabönor, upp till 100%. Ju längre norrut i Italien kafferosteriet ligger, desto oftare hittar man ljusa rostningar och hög andel arabicabönor. Ju längre söderut, desto mörkare är espressobönorna rostade och andelen robusta är oftast betydligt högre – upp till 100%. Att köpa kaffe online erbjuder möjligheten att få ett mångsidigt urval av sorter, som alla har sina egna historier och smaker. I kaffeshopen finns den optimala sorten för alla smaker och tillredningsmetoder.

Serveringsform

Espresso serveras i en förvärmd kopp med en kapacitet på 40 ml. I koppen finns 25 – 30 ml espresso inklusive crema.

En espresso dricks ofta med socker och serveras tillsammans med ett litet glas vatten.


Hur kan espresso tillredas?

Det finns olika möjligheter för tillredning. Oavsett vilken metod som används för att tillreda espresso är en fin crema ett måste för en god espresso. Det är kvalitetstecknet på en god espresso. Creman är ett tätt, gyllenbrunt skum som består av oljor, koldioxid och proteiner. För att den ska bildas krävs minst ett tryck på 6 bar. Baserat på cremans beskaffenhet kan man dra slutsatser om bönans rostfärskhet samt extraktionen.



Tillreda espresso hemma

zu-Hause-Espresso-zubereitenAtt tillreda en god och smakrik espresso hemma är möjligt. Det finns olika metoder för detta, som skiljer sig åt i inköpspriset för den nödvändiga utrustningen, den optimala malningsgraden, samt smaken på det färdiga espressokaffet.

Innan tillredning måste först ett passande espressokaffe köpas i en kaffebutik. När man köper kaffe online är urvalet mångsidigt. Förutom rostningens intensitet är även odlingen av bönorna samt rättvisa priser för kaffeodlarna viktiga. Här är Fairtrade kaffe och ekologiskt kaffe möjliga val. 

Espressokaffe bör om möjligt malas precis före tillredningen så att det behåller sin arom. I en helautomatisk maskin är detta steg integrerat i apparaten. Vid tillredning i en espressomaskin med portafilter eller mokabryggare behövs en separat kaffekvarn.

Att köpa espresso är inte svårt, men tillredningen däremot? Stämmer detta påstående? NEJ!

Tillredning av espressokaffe är ingen trollkonst, utan en njutning & en aromatisk upplevelse.


Espressotillredning: Steg-för-steg guide

Inledning

Espresso är en god och koncentrerad kaffevariant som har sina rötter i den italienska kaffekulturen. Följande guide hjälper dig att tillreda den perfekta espresson.

Nödvändiga redskap

  • Espressomaskin eller mokabryggare
  • Nymalda espressobönor
  • Tamper
  • Våg (valfritt, för exakta mängder)
  • Koppar
  • Vatten

Steg 1: Välj bönor

- Välj högkvalitativa espressobönor. Var uppmärksam på rostningen – perfekta espressobönor är ofta mörkrostade och bör vara färska.
 

Steg 2: Mal bönorna

 - Mal bönorna precis före tillredningen. För en espresso bör du ställa in en fin malningsgrad som liknar socker.

   Du behöver ungefär 18-20 gram kaffe för en dubbel espresso.
 

Steg 3: Förbered vatten

 - Fyll espressomaskinens vattentank med färskt, filtrerat vatten och se till att maskinen är klar för användning.
 

Steg 4: Dosera kaffepulver

 - Väg det nymalna kaffepulvret (18-20 gram) och lägg det i espressomaskinens portafilter.
 

Steg 5: Tampa kaffepulvret

 - Använd en tamper för att packa kaffepulvret jämnt och med relativt högt tryck (ca 15-20 kg).

    Se till att ytan är jämn och att inget kaffepulver hamnar utanför filtret.

 

Steg 6: Sätt in filterhållaren

 - Sätt in portafiltret i maskinen och vrid den tills den sitter säkert. Ställ koppen under maskinens utlopp.
 

Steg 7: Extrahera espresso

 - Starta maskinen för att extrahera espresson.

   Den idealiska extraktionstiden för en dubbel espresso ligger mellan 25 och 30 sekunder.

   Se till att en jämn, mörk crema bildas.
 

Steg 8: Servera och njut

 - Så snart espresson är klar, servera den direkt i en förvärmd kopp.

   Du kan njuta av den som ren espresso eller använda den som bas för andra kaffespecialiteter som cappuccino eller latte macchiato.

 

LÄSTIPS: BARISTA Toni delar med sig av sina tips för den perfekta espressotillredningen

Tips för den perfekta espresson

  • Experimentera med olika bönor och rostningsgrader.
  • Var uppmärksam på vattentemperaturen (idealt är 90-96 °C).
  • Rengör espressomaskinen regelbundet för optimal smak.
  • Håll redskapen noggrant rena.

Slutsats

Tillredningen av espresso kräver lite övning, men med denna steg-för-steg guide kommer du att kunna skapa aromatisk espresso som kommer att imponera på dig och dina gäster. Ha roligt medan du experimenterar!

 


 

Hur gör man en espresso i en espressomaskin?

siebtraegermaschinePortafiltermaskin
En espressomaskin med portafilter skapar med lite övning en espresso som under din senaste Italiensemester. 

Med en espressomaskin med portafilter är bland annat mängden kaffepulver viktig. Hur många gram espresso som ska användas i portafiltret är här den avgörande frågan. Cirka 7 g malet espressokaffe för en enkel espresso anses vara riktlinjen. Pulvret pressas med en så kallad tamper. För tillredningen bör maskinen ha ett tryck på minst 9 bar. Detta tryck är nödvändigt för den vackra creman som får dig att drömma om Bella Italia. Under bryggningen bör 25 – 30 ml espresso produceras i koppen inom 25 – 30 sekunder.

Tillredningen kräver lite övning och är, jämfört med en helautomatisk maskin eller en mokabryggare, förknippad med en något högre tidsåtgång. Dock tillåter denna tillredningsform fler variationsmöjligheter när det gäller smak och intensitet hos espresson

Äger du en espressomaskin och söker passande bönor?
Ta en titt på vårt urval av rosterier ➽ Kaffe för portafilter


 

God espresso i en helautomatisk maskin?

vollautomat-fuer-kaffeeHelautomatisk maskin
En helautomatisk maskin kan tillreda olika kaffevarianter. Den har ett integrerat system som kan mala kaffebönorna. Därför behövs ingen extra kaffekvarn för en helautomatisk maskin. Vattnet värms upp till den nödvändiga temperaturen i maskinen med hjälp av en genomströmningsvärmare och sedan tillreds ditt kaffe. En helautomatisk maskin pressar det nymalna kaffepulvret helautomatiskt i maskinen. Under bryggningsprocessen arbetar den också med tryck. Maskinerna uppnår ett tryck mellan 7,5 och 9 bar. 

Med helautomatiska maskiner kan även variationer tillredas med en knapptryckning, t.ex. med mjölkskum. Övning behövs inte för att använda en helautomatisk maskin, eftersom allt fungerar med en knapptryckning. 

En annan fördel med helautomatiska maskiner är möjligheten att ställa in olika malningsgrader och styrkor för att anpassa kaffet perfekt till den personliga smaken. Genom den skonsamma tillredningen bevaras den fulla aromen från de nymalna bönorna, vilket ger en intensiv och smakrik kaffeupplevelse.

Har du en helautomatisk maskin och söker rätt bönor?
Ta en titt på vårt sortiment av 
Kaffebönor för helautomatiska maskiner 

 


 

Vem känner inte till den: espresson från mokabryggaren


mokka-kanneMokabryggare
De små kannorna av rostfritt stål eller aluminium utgör ett kostnadseffektivt alternativ för att tillreda espressokaffe hemma. Med hjälp av denna kanna kan espresso tillredas utan maskin. Kannan uppfanns 1933 av Alfons Bialetti, som gav den namnet Moka-kanna. Idag kallas den övervägande för mokabryggare. Begreppet Moka har inget att göra med tillredningen av det turkiska eller grekiska mocka-kaffet. Därav stavningen med ett "k".

Vatten fylls i den nedre delen av kannan upp till strax under säkerhetsventilen. För tillredningen fylls grovmalet kaffepulver i insatsen och trycks sedan inte ned. Den lilla kannan kan placeras på en spisplatta eller gasspis. Med hjälp av ångan som bildas av det kokande vattnet skapas ett tryck som transporterar espresson genom stigröret. Trycket i dessa små kannor är dock med 1,5 bar för lågt för att en crema ska bildas.

Därför betraktas slutprodukten av denna tillredningsform ofta inte som espresso, eftersom den karakteristiska creman saknas. Det finns dock för närvarande mokabryggarepå marknaden som har en cremaventil, med vars hjälp espresson får en crema.

Sugen på moka? Ta en titt på vårt sortiment av ➽ Mokabryggare.


 

Baristakaffe hemma

Göra espresso som en barista? Med rätt kaffebönor, kunskap och några knep är det möjligt. Var och en av tillredningsformerna har sina för- och nackdelar. Vilken metod som är rätt beror på den personliga smaken. När det gäller den faktiska bryggtiden skiljer sig tillredningsformerna knappt åt. De kräver alla mellan 25 och 30 sekunder. 

Oavsett vilken metod som används för att tillreda espresso kan man med den skapa olika drycker genom att tillsätta ytterligare ingredienser. 

Vill du veta mer om de olika de olika espresso tillredningsmetoderna? Ta då en titt här i vårt avsnitt med Kaffekunskap.